Reklam

26 Haziran 2015 Cuma

KİWİ UYGULAMASI NEDİR? NELER YAPILIR? NASIL BU KADAR HIZLI YAYILDI?

KİWİ UYGULAMASI NEDİR? NELER YAPILIR? NASIL BU KADAR HIZLI YAYILDI?

KİWİ uygulaması ve kiwi kuşu amblemi

Bir anda herkes Facebook üzerinden Kiwi uygulaması ile karşılaştı. Bende dahil olmak üzere bir çok kişi bu uygulamayı oyun isteği olarak algıladı. Peki tam olarak Kiwi uygulaması ne işe yarıyor? Nasıl bu kadar çabuk yayıldı?
Öncelikle Kiwi uygulamasını indirmeden önce iyi düşünün çünkü uygulamayı kullanmaya başladıktan hemen sonra izninizi istemeden Facebook'taki arkadaşlarınıza istek olarak yolluyor ve bu nedenle rahatsız edici olabiliyor. Bu durumun önüne geçmek için e-posta adresiniz ile üye olmayı seçebilirsiniz.
 Kiwi adı, nesli tükenmiş olan deve kuşuna benzer bir kuştan geliyor. Türk platformlarında yapılan yakında kavun, karpuz uygulamaları çıkar esprileri biraz cehaleti ortaya koyar durumda. Böyle bir durumla karşılaşırsanız uyarmanız yeterli olacaktır.
Bu uygulama ile çeşitli soruları tanıdığınız ya da tanımadığınız kişilere rastgele sorabiliyorsunuz. Daha önceden kullanılan Ask.fm uygulamasına benzeyen bu uygulamanın Ask.fme göre avantajlı olmasının sebebi Facebook üzerinden bir çok kişiye ulaşabilmesi ve piyasaya sürülme zamanının çok iyi seçilmiş olması. Yaz aylarında sıkılan kişiler Facebook’a girmekten bile bıkmış halde, bir atraksiyon arayışı içerisindeydiler ve keyifli bir yolunu buldular.
Kiwi bilmek istiyor.. başlığı altında herkese genel soru sorabiliyorsunuz. Sorunuzu yazarken nazikçe sorunuz diye de ayrıca belirtmiş. Soruları takipçisi olduğunuz kişiye özel sorabildiğiniz gibi ortaya (herkese) sorabilirsiniz.
Uygulamada popüler olmak isteyenler için uygun ve her sosyal medya platformunda olduğu gibi kadınlar bu platformda da öne çıkıyor. Erkeklerin sordukları sorular az beğenilip 2-3 yorum alırken, kadın katılımcıların soruları kısa sürede takipçi , beğeni ve yorum alıp popüler oluyor.

Hesap silme özelliği çok kolay olan bu uygulamanın ne kadar süreceği ise merak konusu. Eğer sıkılıyor ve farklı bir şeyler arıyorsanız, deneyip görmenizde fayda var…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇEKİLİŞ SONUCU

  ÇEKİLİŞ SONUCU Merhaba çekilişleri sonucunu yoğunluk sebebiyle biraz geç açıklıyorum umarım yeni yıl sizlere uğurlu gelir. Çekiliş sonucu ...