Reklam

18 Temmuz 2015 Cumartesi

LESVOS - MİDİLLİ

HER ŞEYDEN KAÇMAK İÇİN MİDİLLİYE GİTMEK

Her şeyden kaçmak için Midilliye gitmeye karar verdiyseniz, öncelikle yapmanız gereken şey kapıda vize uygulaması için bilgi edinmek, bunun için bir tur şirketi ile anlaşabilirsiniz. Gerçi genelde Ayvalık’ta daha çok sizin işlemlerle uğraşmanız gerekecek bu yüzden Jale Tur ya da Jalem Tur olarak iki rakip Firmadan birini arayıp güncel evrakları sorabilirsiniz. Feribot genellikle sabah 9.30 gibi kalkıyor ama tam yolcu alamazsa bu süre biraz uzayabiliyor. Aslında Ayvalık’ın o güzel mavi denizinde yapılacak Feribot gezisi başlangıç için süper bir huzur kaynağı, Limanın yanında çok merkezi oteller var merkezde kalmak isterseniz gerçekten güzel oteller, adada otobüs ulaşımı çok güç olduğundan araç kiralayabilirsiniz fakat araçlar eski ve bakımsız ama gerçekten büyük bir ada olduğundan ve her yerinde farklı bir tat alacağınız doğal güzellikleri bulunduğundan araç kiralanması en akıllıca yol.












Feribottan ilk ineceğiniz yer Neopali Marina .Burası merkez sayılıyor. Merkezde otellerin çevresinde günübirlik tur düzenleyen şirketlerde var buradaki rehberler gerçekten profesyoneller sadece deniz ve kum tatili düşünmüyorsanız mutlaka bir gün bunlara katılmalısınız. Adanın en batısında Eressos var burada Fosil bir orman , çok sakin bir deniz ve gerçekten nezih kafeler var yemeğiniz yerken denizin sakin tadını çıkarabilirsiniz. Yunan halkı Türklere alışmış sizi sıcak karşılıyorlar Türk olduğunuzu fark ettiklerinde selam vermeyi ihmal etmiyorlar.









Midilli (Yunanca: Λέσβος 'Lésvos' ), Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda bulunan, dağlık bir Yunan adası.Yunanistan'ın ana karasından çok Türkiye'nin Ayvalık ilçesine yakın olan ada, Girit ve Eğriboz'dan sonra Yunanistan'ın en büyük üçüncü adasıdır.Başkenti Mytilene'dir. Ünlü Yunan şairleri Alcaeus ve Sappho'nun memleketidir. Eşcinsel kadın şair Sappho'ya atfen, Lésvoslu anlamına gelen lezbiyen sözcüğü 1800'lü yıllardan itibaren kadın eşcinsel anlamında kullanılır olmuştur. 1467yılında Barbaros Hayrettin Paşa bu adada doğmuştur.






Burada en önemli canlı kediler ve her yerde kedilerle karşılaşıyorsunuz. Genellikle size pek pas vermiyorlar. Adanın gerçek hakimi onlar. Ada halkı da bunu benimsemiş durumda.







Adada çok fazla eğlence merkezi bulunmadığından merkezde akşam yemeği olarak balık yedikten sonra sakin kafelerinin birinde kahve içebilirsiniz. İyi tatiller...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇEKİLİŞ SONUCU

  ÇEKİLİŞ SONUCU Merhaba çekilişleri sonucunu yoğunluk sebebiyle biraz geç açıklıyorum umarım yeni yıl sizlere uğurlu gelir. Çekiliş sonucu ...