Reklam

18 Temmuz 2015 Cumartesi

LESVOS - MİDİLLİ

HER ŞEYDEN KAÇMAK İÇİN MİDİLLİYE GİTMEK

Her şeyden kaçmak için Midilliye gitmeye karar verdiyseniz, öncelikle yapmanız gereken şey kapıda vize uygulaması için bilgi edinmek, bunun için bir tur şirketi ile anlaşabilirsiniz. Gerçi genelde Ayvalık’ta daha çok sizin işlemlerle uğraşmanız gerekecek bu yüzden Jale Tur ya da Jalem Tur olarak iki rakip Firmadan birini arayıp güncel evrakları sorabilirsiniz. Feribot genellikle sabah 9.30 gibi kalkıyor ama tam yolcu alamazsa bu süre biraz uzayabiliyor. Aslında Ayvalık’ın o güzel mavi denizinde yapılacak Feribot gezisi başlangıç için süper bir huzur kaynağı, Limanın yanında çok merkezi oteller var merkezde kalmak isterseniz gerçekten güzel oteller, adada otobüs ulaşımı çok güç olduğundan araç kiralayabilirsiniz fakat araçlar eski ve bakımsız ama gerçekten büyük bir ada olduğundan ve her yerinde farklı bir tat alacağınız doğal güzellikleri bulunduğundan araç kiralanması en akıllıca yol.












Feribottan ilk ineceğiniz yer Neopali Marina .Burası merkez sayılıyor. Merkezde otellerin çevresinde günübirlik tur düzenleyen şirketlerde var buradaki rehberler gerçekten profesyoneller sadece deniz ve kum tatili düşünmüyorsanız mutlaka bir gün bunlara katılmalısınız. Adanın en batısında Eressos var burada Fosil bir orman , çok sakin bir deniz ve gerçekten nezih kafeler var yemeğiniz yerken denizin sakin tadını çıkarabilirsiniz. Yunan halkı Türklere alışmış sizi sıcak karşılıyorlar Türk olduğunuzu fark ettiklerinde selam vermeyi ihmal etmiyorlar.









Midilli (Yunanca: Λέσβος 'Lésvos' ), Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda bulunan, dağlık bir Yunan adası.Yunanistan'ın ana karasından çok Türkiye'nin Ayvalık ilçesine yakın olan ada, Girit ve Eğriboz'dan sonra Yunanistan'ın en büyük üçüncü adasıdır.Başkenti Mytilene'dir. Ünlü Yunan şairleri Alcaeus ve Sappho'nun memleketidir. Eşcinsel kadın şair Sappho'ya atfen, Lésvoslu anlamına gelen lezbiyen sözcüğü 1800'lü yıllardan itibaren kadın eşcinsel anlamında kullanılır olmuştur. 1467yılında Barbaros Hayrettin Paşa bu adada doğmuştur.






Burada en önemli canlı kediler ve her yerde kedilerle karşılaşıyorsunuz. Genellikle size pek pas vermiyorlar. Adanın gerçek hakimi onlar. Ada halkı da bunu benimsemiş durumda.







Adada çok fazla eğlence merkezi bulunmadığından merkezde akşam yemeği olarak balık yedikten sonra sakin kafelerinin birinde kahve içebilirsiniz. İyi tatiller...

13 Temmuz 2015 Pazartesi

KESİNLİKLE MNG KARGOYU KULLANMAYIN!

KESİNLİKLE MNG KARGOYU KULLANMAYIN!


Son zamanlarda artan internet alışverişleri ile hızla ivme kazanan kargo şirketleri yaşanan yoğunluktan dolayı her kargoyu eve teslim etmeden gelmiş gibi yapıyorlar. İki kez gitmeleri gereken adreslere bir kez gittiklerini ve yoğunluktan dolayı sizin şubeden almanız gerektiğini söylüyorlar.
ŞUBEYE GİTTİKTEN SONRA KARGONUN NE ANLAMI VAR?
Şubeye gitmeniz gerektiğini söyleyen bu şirket aslında sizin adresinize hiç gelmemiş oluyor. Adresinize gelen kargo şirketleri geldiklerine dair kapınıza ihbarname koymaları şart, fakat bunu yapmadıkları gibi bir de üste çıkıyorlar.Aynı durum sizin başınıza gelirse adresinize hiç uğramadıklarını bilin.
Siz siz olun böyle bir durumla karşılaşırsanız etrafınıza ne gibi sorun yaşadığınızı anlatınki, mağdur sayıları azalsın. Ayrıca belirtmek isterimki ptt kargonun 7 tl’ye getirdiği ürünü bu şirket 20,70 tl’ye getiriyor. Hem zamanınıza hem paranıza yazık, keşke alışveriş yapabildiğiniz internet siteleri kargo şirketi seçmemize olanak sağlasa.

7 Temmuz 2015 Salı

COCA COLA YENİ RENKTE KUTULARLA PİYASADA

 COCA COLA YENİ RENKTE KUTULARLA PİYASADA


Coca Cola Renkli Kutuları


Son dönemlerde Türkiye piyasasında satışı düştüğü için Coca Cola sürekli yeni atılımlar peşinde. İsim yazan kutuların yerine yazın coşkusunu içeren rengarenk kutularla karşımızda. Turuncu, yeşil, pembe ve mor renkli kutular benim ratladıklarım. Daha fazlası varsa yakında ortaya çıkar. Mavi rengi kutusu olup olmadığını merak ediyorum mavi olsa bile Pepsinin rengine benzemeyeceği kesin.

Kutularla oynaması ne kadar satışına etkiliyordur tartışılır fakat içerik olarak Türkiye’ye kirazlı kola’yı getirse hiç fena olmaz. Gerçi rekabetten yana çok bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum. Zamanında reklam kampanyalarıyla çıkış yapan Kola Turka şu an için nerede? Tam olarak bilen yok sanırım.

Kirazlı Kola

Neden Türkiye’de Kirazlı Kola yok?
Avrupa’da kirazlı Coca Cola’nın yanında Vanilyalı Coca Cola da mevcut fakat ülkemizde maalesef yok. Bunun tam bir açıklamasını firma yapmıyor, dolaylı olarak daha Türkiye’ye getirmediğimiz bir sürü içecek çeşidimiz var deyip konuyu kapatıyor.

Vanilyalı Kola

Kola Turka Neden Bir anda Piyasadan Yok Oldu?
Kola Turka’yı bir anda uzun reklamlarla tanıdık fakat birkaç sene sonra sanki piyasadan silinmişcesine kayboldu. Ramazan boyunca bile reklam vermiyor. Açıklamalara göre firma Coca Cola’nın hemen gerisinde ikinci sıraya yerleşmişti ki, global bir şirket olmayı planlamıyoruz diyerek geri çekildiler. Farklı ve beklenmeyen bir durum, sırf Türk markası diye alan tanıdıklarım vardı. Tadını bile önemsemiyorlardı, bu kadar desteğe rağmen geri çekilmeleri düşündürücü.


3 Temmuz 2015 Cuma

GAME OF WAR OYUNU

 GAME OF WAR OYUNU


Kate upon reklamları sayesinde bir hayli ünlü olan bu oyunu merak edip deneyenleriniz olmuştur. Denemeyenler için kısaca göz atalım dedim.
Oyun öncelikle çok zamanınızı ayırmanız gereken bir oyun, sürekli görevler ve geliştirmeler mevcut ve dolayısıyla herhangi bir sonu yok. Clash of Clans oyununa göre daha fazla zaman harcamanız gerekebilir. Hem zamanınızı alan hem de telefonda şarj bırakmayan bir uygulama. Bilgisayardan oynamak isteyenler için bluestacks uygulamasını bulup indirmeniz yeterli olacaktır.
Oyunda sürekli altın almanızı isteyen reklamlar çıkıyor, bu çok rahatsız edici. Parayla oynayanlarla, parasız oynayanların dengesini çok iyi kurmalı yoksa oyun kısa soluklu olur. Yatırım yapılan 40 Milyon dolar bir anda heba olmasın.

Oyuna bağımlılık yapan bir oyun denilmiş, daha önceden Clash of Clans ya da benzeri oyunlar oynamamış insanlar için denilebilir. Zaman harcamamak için kısa sürede sildim. Bunun sebebi telefonumun sürekli hata vererek oyundan çıkması ve çok çabuk ısınması.
Oyunda ilerleyebilmek için sürekli görevleri yapmanız gerekiyor, bu görevler 3 şekilde kategorize edilmiş. Birincisi günlük görevler, sadece sizin yaptığınız hamlelere göre gerçekleştirilen görevler, ikincisi İttifak görevleri, yaptığınız ittifak için puan kazanmanızı istiyor. Üçüncüsü imparatorluk görevleri, yaptığınız marangozhane vs. bu görevlere giriyor ve öyle devam ediyor.



Oyunda bir de kahraman mevcut bu kahramana yetenek kazandırarak savaşlarda önemli rol almasını sağlayabilirsiniz. Satın aldığınız veya yağmaladığınız eşyaları kahramanınıza giydirmeniz mümkün.

Oyunu bir deneyin derim, telefonunuzda çeşitli sorunlar çıkarmıyorsa ve yeterince zamanınız varsa Athena’yı ( Kate Upton’ı) dilediğiniz kadar koruyabilirsiniz. En sona tanıtım videolarından bir kaçını ekliyorum iyi seyirler.






ÇEKİLİŞ SONUCU

  ÇEKİLİŞ SONUCU Merhaba çekilişleri sonucunu yoğunluk sebebiyle biraz geç açıklıyorum umarım yeni yıl sizlere uğurlu gelir. Çekiliş sonucu ...