Reklam

9 Ağustos 2016 Salı

İTALYA'YA GİDİP GÖRMEDİM DEMEMENİZ GEREKEN YERLER

İTALYA'DA DOĞAYI BULMAK İSTERSENİZ

Geçtiğimiz hafta yaptığım İtalya gezisinden biraz bahsetmek istedim. Gitmek isteyenlere gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki vize işlemlerinde ya da pasaport kontrolünde öncesinden farklı bir uygulama ile karşılaşmadım. İtalya'da bildiğiniz üzere bir çok müze ve tarihi yer mevcut ben bunların en yoğun olduğu şehirlerden biri olan Roma'da bir hafta geçirdim ve çok keyif aldım. Ben size aşıklar çeşmesinden ya da colezyum'dan bahsetmek istemiyorum buralar zaten çok bilinen ve görülmesi gereken yerler .Gidilmesi gereken hiç kimseden duymadığım ve şans eseri gitme fırsatı bulduğum yerlerden bir tanesi Villa Ada . Villa Ada bir bölümünün Mısır elçiliğinde bulunuyor.Diğer yani büyük olan kısmı halka açık ve gerçekten doğa harikası bir yer. Ağaçlarla bezenmiş alanın içinde göller mevcut ve ormanlık alanda insanlar spor yapıyorlar.Burada spor aletleri mevcut ve insanı gerçekten spor yapmaya teşvik ediyor. Gölün kenarında bulunan alanda bir konser alanı mevcut öğrendiğim kadarı ile burada da geleneksel olarak bir festival düzenleniyor. Festival ırkçılığa karşı yapılıyor. Huzur içinde müzik dinleyip doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Roma'nın kuzey batısında yer alan alana gitmek için otobüs kullanmanız gerekecek çünkü metro ya da tranvay yolu üzerinde değil.

Resim yazısı ekle





Roma'ya gidip denizi görmedik demeyin. gitmesi de gayet kolay Güneye indiğinizde sizi ince kumlu çok güzel bir sahil karşılıyor. Sahil boyunca bir çok plaj alanı var ve bu alanların yaklaşık fiyatı aynı ve 6-€. Bu ücretin içinde havlunuzu serebileceğiniz bir alan duş ve kıyafet değiştirme odası mevcut.Tabi bana yetmez ben bir kabin tutayım sabahtan akşama kadar orayı evim gibi kullanayım derseniz 35-€ 'yu gözden çıkarmanız gerekir. Ücretsiz giderim havlumu serer denizime girerim benim için neresi olduğu önemli değil derseniz halk plajında bunu da yapmanız mümkün. Sahilde en eğlenceli durumlardan biri arada bir yanınıza gelip tayi masajı isteyip istemeidiğinizi soran masör kadınlar, bu işi 5-€ ya yapıyorlar. Sahile ulaşmak için terminalden bineceğiniz metrodan piramit'te inmeniz ve buradan trene binip, Lido Centro , Stella Polera ya da Castel Fusano'da inmeniz yeterli olacaktır.

Roma'daki Zooloji Müzesi de görülmeye değer benzerine nadir rastlanabilir bir müze. bir çok canlının oluşumundan günümüze kadar gelen hallerini görebileceğiniz çok eğlenceli bir müze.







































İyi eğlenceler.







3 yorum:

  1. ne güzelmiş. turla gitmedin galiba de mi. kendin gittin. roma bir hafta. baksana uçak ne kadardı. otel ne kadardı geceliği. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır tur ile gitmedim. Evet Roma'da bir hafta geçirdim. Metroya yakın bir otelde kaldığımdan ulaşım için çok uğraşmadım 1 haftalık bilet aldım.Bununla bu süre içinde dilediğiniz kadar metroya ya da otobüse binebiliyorsunuz.Otel ve Uçak toplamda 1400-TL'ye yakın tuttu.otel 800- TL civarı uçak 600-TL civarı fakat seyahat planımı 2 ay öncesinde yaptım.

      Sil

ÇEKİLİŞ SONUCU

  ÇEKİLİŞ SONUCU Merhaba çekilişleri sonucunu yoğunluk sebebiyle biraz geç açıklıyorum umarım yeni yıl sizlere uğurlu gelir. Çekiliş sonucu ...