Reklam

21 Temmuz 2016 Perşembe

OHAL DURUMUNDA VİZE ÇIKAR MI? SEYEHATÇİLERE NOTLAR

Dün itibari ile ülkemizde üç ay süre ile OHAL ilan edildi. Bugün Başbakan yardımcısı Kurtulmuş OHAL in 1 ay ya da 45 gün içinde kaldırılacağını belirtti. Fakat dışarı çıkma yapağı gibi bir uygulamanın yapılmayacağını  söyledi. Ama yurtdışında tatil yapmayı planlayan bir çok kişi işlemlerin nasıl gerçekleşeceği konusunda kaygılı. Bu yüzden yurtdışına çıkacak Bordo Pasaportlular için hangi önlemleri almak gerektiğini paylaşmak istedim.




Öncelikle bende önümüzde ayın başında İtalya Seyahatim için vize başvurusunda bulunmuştum. Evraklarımı salı günü teslim ettim. Bugün vizemin onaylandığı bilgisini aldım. Vize konusunda sıkıntı yaşamadım kısacası , fakat çalıştığım kurum havaalanındaki yoğun güvenlik kontrolleri nedeni ile sigorta dökümümü yolculuk sırasında yanıma almam gerektiği şeklinde beni uyardı. Ve uçuşlardan yaklaşık 4 saat önce havaalanında bulunmayı önerdi. Bu süre hem iç hem dış uçuşlar için geçerli, kapıda vize işlemleri içinde durum farklı değil (Gemi turları vb. için ). Hava yolu şirketleri bir çok uçuşu belli bir süre içinde bildirim yapılması koşulu ile iptal edilebileceğini  duyurdu. Bir çok tur şirketi de bu kolaylığı sağlıyor. Yetkililer kimlik kontrolleri artabileceğinden dolayı gereksiz gerginliklerden uzak durulmasını öneriyorlar.




İyi yolculuklar.





20 Temmuz 2016 Çarşamba

SATRANÇ HAKKINDA - STEFAN ZWEİG

SATRANÇ HAKKINDA - STEFAN ZWEİG

CHESS STORY BY STEFAN ZWEİG ( Schach novelle )



Newyork'tan Buenos Aires'e yapılan yolculuk sırasında geçen hikaye , bir grup yolcunun Satranç şampiyonu olan Czentovic'in gemide olduğunu fark ettikleri zaman  ona karşı başarı elde etme için duydukları dayanılmaz istekle başlıyor. Czentovic ilk oyunda rakibini yeniyor fakat ikinci oyunda başka bir yolcunun müdahalesi ile oyun berabere bitiyor. Herkes bu yolcunun kim olduğunu ve bunu nasıl başardığını merak ederlerken, onun çekingen tavırları ve hiç kimse ile birebir bir satranç maçına girmemiş olduğunu söylemesi şaşkınlıklarını arttırıyor. Onu yeni bir oyuna davet etmek için yanına giden hikaye anlatıcısı , ikna için bir sohbet havası yaratıyor. Dr B adındaki bu esrarengiz kişi aslen bir avukat olduğunu , Gestapo tarafından bir otel odasında normal sıradan olmayan tekniklerle işkence uygulanırken , bir gün bekleme odasında bir ceketin cebinde satranç kitabı bulmasını, öncellikle duyduğu hüznü ,daha sonrada bunu nasıl bir oyuna çevirdiğini anlatıyor. Bu kitap onun dünya ile tek bağlantısı olduğundan bir süre sonra bütün teknikleri ve oyunları ezberliyor fakat bir süre sonra bu durum kendisinde şizofrenik sinir krizlerine yol açıyor.Hastaneye kaldırılan Dr B bu durumu bir doktorun kendisine yardım etmesi ile atlatıyor.Ve doktor bir daha satranç oynamasının kendisinde büyük problemlere yol açacağını söylüyor.
Anlatıcımız kendisini tek bir oyun oynamak için ikna edebiliyor ve bu oyun berabere bitiyor. Fakat bu oyunun ortasında Dr B sinir krizi geçirdiğinden oyun yarım kalıyor.


Stefan Zweig bu hikayeyi Brazilya'da sürgündeyken yazıyor. Yazar, Avrupa'nın içine düştüğü durumdan duyduğu üzüntü ve yaşamındaki hayal kırıklıkları nedeni ile  22 Şubat 1942'de Rio De Janeiro'da kasışı ile birlikte intihar etmiştir.Buna Hitler'in dünya düzenini kalıcı sanmasının verdiği karamsarlık ve eski dünyanın asla geri dönmeyeceği düşüncesinin  neden olduğu söyleniyor.


Kitap psikolojik, sosyolojik bir çok noktaya dikkat çekiyor. Kitap oldukça  sürükleyici ve yazarın dikkat çektiği psikolojik durumlar oldukça anlaşılır . Empati yapmayı kolaylaştırıyor..gerçekten okunmaya değer bir kitap , ince bir kitap olması da ayrıca kitap okumayı sevmeyenler için güzel bir avantaj.

Ben kitabı İş Bankası Yayınlarından okudum,
Almanca aslından çeviren :Ahmet Cemal
Fiyat: 7-TL
Sayfa Sayısı:77




İyi okumalar,






13 Temmuz 2016 Çarşamba

POKEBALL BULMA

POKE TOPU BULMA

Pokemon Topları

Merhaba, pokemon go oyununda bir süre sonra poke topu bitiyor, bu yüzden pokemonları alamıyorsunuz. Birçok sitede pokestop'a gidin bulursunuz diye açıklama yapmışlar ama nasıl yakalandığını yazmamışlar. Pokestop'a ortadaki diski döndürdüğünüz takdirde 3 adet poketop'a sahip oluyorsunuz. Bana sağ olsun arkadaşlar öğretti umarım size de yardımcı olabilmişimdir.


8 Temmuz 2016 Cuma

ANKARA'DAN SIKILANLAR İÇİN ALTERNATİFLER-1

ANKARA'DAN SIKILANLAR İÇİN ALTERNATİFLER-1

DOĞA HARİKASI YEDİGÖLLER ( WONDERFUL YEDİGÖLLER)


Merhaba bu yazımda sizlere eşsiz bir güzelliğe sahip yedigölleri tanıtacağım,  Büyükşehirden uzaklaşıp doğanın merkezinde kendini bulmak isteyenler için ilk gidilmesi gereken yerlerden biri olan yedigöller Ankara'ya ve İstanbul'a çok yakın  ve bu onu daha da güzel yapıyor.


Hello, I introduce to you the Yedigöller has a unique beauty of this writing, In the center of nature away from the big cities for people who want to find himself one of the first places to go Yedigöller very close to Ankara and Istanbul, and this makes it even more beautiful.


Resim yazısı ekle





1636 hektar büyüklüğündeki yedi göller havzası , 1965 yılında Milli Park olarak korumaya alınmıştır.Havza kayan kütlelerin vadilerin önlerini kapatması sonucu oluşan, yüzeysel ve yeraltı akışları ile birbirine bağlı,kuzeyden güneye 1500 metre mesefade sıralanmış 7 gölden oluşmuştur.  

The 1,636-hectar Yedigöller Basin was taken under preservation as a National Park.The basin is compossed of 7 takes formed by sliding mass blocking the valleys aligned on a distance of 1.500 meters from north to soyth in connection with surface and underground flows.




Milli Park içindeki göller; Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl( Kurugöl) İncegöl ve Sazlıgöldür.Bu göller aralarında 100 metre yükselti farkı bulunan iki plato üzerindedir.Özellikle yaz ve sonbahar mevsimlerinde ziyaretçi akımına uğrayan Yedigöller Milli Parkı'na ulaşım, bolu üzerinden 42 km lik yolla sağlanmaktadır. Milli Park içinde bulunan göller ve şelaleler arasında yürüyüş,piknik kampçılık ve fotoğrafçılık bölge de yapılabilecek aktivitelerdir.

Experts identified that Yedigöller and its its surroundings is an important area due togeological formations and therefore in terms of geotourism. The lakes in National Park are Büyükgöl, Seringöl, Deringöl,Nazlıgöl, Küçükgöl,İncegöl and Sazlıgöl.These lakes are locatedon two plateaus with a height differance of 100 meters.With an influx of visitors especially during summer and fall seasons, Yedigöller National Park can be accessed using the 42-km road throuh Bolu. Activities such as trekking, picnic, camping and photograpy is possible between the lakes and fountains in the national park.


Doğa güzelliğinin yanında bir sürü canlınında yaşam alanı olan göllerden yukarıdaki Sazlıgöl özellikle Kurbağlarla karşılabileceğiniz ve fotoğraf çekebileceğiz eşsiz güzelliklerden sadece birtanesi.

The Sazlıgöl where you able to find frogs and take a wonderful photos. İt will be amazing experians.




Yıllık sıcaklığı ocak ayında +1 derece ve en yüksek sıcaklığı temmuz ayında 19 derece olduğundan , üzerinizi kalın giyinmenizi tavsiye ederim. Kamp yapabileceğiniz geniş bir alana sahip. Fakat en yoğun kamp yapılan bölgeler Büyükgöl ve Deringöl, Daha sessiz bir ortamda kamp yapmak isterseniz, Sazlıgöl çevresini tercih etmenizi öneririrm.

Annual temperature in January is +1 degrees and the maximum temperature in July is 19 degrees, I would recommend you stay dressed your part. A large area where you can camp. But the most intense camp of made Büyükgöl and Deringöl, if you want to camp in a quieter environment,you must choose the Sazlıgöl environment.




Resim yazısı ekle







Herkese iyi tatiller dilerim, Have a nice holidays.



Yararlandığım Kaynaklar; Orman Ve Su İşleri Bakanlığı  9. Bölge Müdürlğü web sitesi, Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü web sitesi.


ÇEKİLİŞ SONUCU

  ÇEKİLİŞ SONUCU Merhaba çekilişleri sonucunu yoğunluk sebebiyle biraz geç açıklıyorum umarım yeni yıl sizlere uğurlu gelir. Çekiliş sonucu ...