Reklam

7 Mart 2017 Salı

ANKARA'DAN SIKILANLAR İÇİN ALTERNATİFLER 3

BEYPAZARI

Ankara merkezden yaklaşık bir saat otuz dakika uzaklıkta bulunan Beypazarı beyaz ve güzel ahşap evleri ile bilinir. Ekonomik gelirini gümüş ve Beypazarı kurusu gibi Beypazarı'na ait ürünlere borçlu olan ilçenin pazarında bitki çaylarından, havuç suyuna , tarhanasından ,eriştesine kadar bir çok ürün bulmak mümkün.
Kahvaltısı oldukça ucuz olduğundan kahvaltı severler için güzel bir alternatif olacaktır.

İnönü Vadisi 6 Mart 2017

İlçenin girişinde bulunan İnönü Vadisinde Kamp alanları ve restoranlar mevcut.Doğal güzelliğe sahip vadinin havası gerçekten oldukça temiz.
İlçenin Merkezinde bulunan Suluhan'da kahvaltı yapıp güneşin tadını çıkarabilirsiniz.oldukça güzel bir görüntüye sahip han sizi geçmişe götürebilir.



Suluhan 2017
İnsanda bir süre zaman geçirme isteği doğuruyor.Ve bir kaç günlüğüne burada kalmak isteği uyandırıyor.

Suluhan

Tabi ki en keyifli yanı ise yemekleri.Sarması, baklavası, oklavası  ,cimcik i ile lezettli bir kesif yapabilirsiniz.Konaklarda sarmanın etlisini ve höşmerimi, pazara yakın bölgedeki küçük dükkanlarda zeytinyağlı sarma ve baklava bulmanız mevcut.Bitki çaylarını (kış çayı, papatya vb.) paketini 5-TL'ye alabiliyorsunuz.
Yaşayan Müze Mart 2017


Beypazarına kadar gitmişken Yaşayan Müze'yide görmekte fayda var.Geçmişten günümüze kalmış ve kültürümüzü yansıtan bir çok ürün burada hem üretilip hem satılmakta.Dokuma, ebru, baskı  gibi çalışmaları size gösterip uygulamanıza izin veriliyor.

  

İyi Yolculuklar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇEKİLİŞ SONUCU

  ÇEKİLİŞ SONUCU Merhaba çekilişleri sonucunu yoğunluk sebebiyle biraz geç açıklıyorum umarım yeni yıl sizlere uğurlu gelir. Çekiliş sonucu ...