Reklam

21 Eylül 2017 Perşembe

EĞLENCELİ BİR SAVUNMA ARACI OLARAK WİNG CHUN

Merhaba bu yazımda bir yılı aşkın süredir yapmakta olduğum, gerek felsefesi ile gerek teknikleri ile kendinizi geliştirebileceğiniz bir spor olan wing chun hakkında kısa da olsa bilgi verme gereği duydum,
Ülkemizde kadın olmak ne yazık ki kendini koruma gerekliliğini beraberinde getiriyor. Güney Çin'de bir kadın tarafından geliştirilmiş bu savunma sanatı, Yip-Man tarafından evrenselleştirmiş ve  onun öğrencisi olan  Bruce Lee tarafından dünyaya duyurulmuştur.
İnsan vücudunun doğal yapısını daha az enerji kullanarak  ve etkili hareket etme becerisi kazandıran , sadece saldırı merkezli olmayıp aynı zamanda akıl , beden ve ruh disiplinini sağlamayı amaç edinmiştir.

Duyarlılık, refleksi ileri dönük enerji ve rakibinin enerjisini kullanma içerdiğinden, kişinin bedensel gücü burada önemsizleşmektedir. Çok zayıf biri wing chun teknikleri ile kendini savunabilir.
İki nokta arasındaki en kısa yolun düze bir çizgi olduğuna inandığından hareketlerin çoğu doğrusaldır. Tehlike anında olabilecek en kısa sürede , gösterişsiz, etkili ve sade tekniklerle ve doğrudan rakibi etkisiz hale getirmek en önemli prensibidir. Nasıl bir savunma aracı olduğunu anlamanızı kolaylaştırmak için Yip Man filmlerini izlemenizi öneririm.
Ayrıca spor ve hobi olarak çok güzel bir alternatif oluşturduğunu düşünüyorum. Herkese gönül rahatlığı ile öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇEKİLİŞ SONUCU

  ÇEKİLİŞ SONUCU Merhaba çekilişleri sonucunu yoğunluk sebebiyle biraz geç açıklıyorum umarım yeni yıl sizlere uğurlu gelir. Çekiliş sonucu ...