Reklam

13 Kasım 2017 Pazartesi

ÇİN YOGASI Tai-Chi Chuan

Wing - Shun'dan bahsettikten sonra, Tai Chi'den bahsetmemek olmazdı.
Tai Chi, Çin'de  insanların parklarda sabah ya da akşam saatlerinde yaptıkları bir çeşit savunma, sağlık ve stres azaltıcı yöntem olarak kullanılmakta. Çin' e gittiğinizde parklarda, metro çıkışlarında yaş ayrımı olmadan bir çok insanın bunu deneyimleyebilirsiniz. Tai-Chi nin belli bir kıyafet zorunluluğu yok o yüzden bir kez öğrendikten sonra masraf çıkaracak bir spor değil, ayrıca hareketler çok zorlayıcı olmadığı için her yaştan insan bundan yararlanabilir.
Bir çok çeşidi olan bu terapi aracı aslında kendi vücudunuzu tanımaya ve kendi bireysel ihtiyaçlarınızı fark ederek bunları karşılamanıza yardımcı olmaktadır.Dünyanın her yerinde tanınmış olan bu yoga aracı her nerede yaşıyorsanız uygulayıp kendinizi bu konuda geliştirebilmenizi mümkün kılıyor.



Tai Chi'nin birçok hatalığı tedavi edebildiği düşünüyor bunlardan başlıcaları,
Denge bozuklukları
Bronşit
Uykusuzluk
Romatizmal hastalıklar, bel ağrısı, boyun ağrısı,
Dikkat eksikliği
Bağışıklık sitemi sorunları,
Strese bağlı hastalıklar,
Astım, nefes alma sorunları,
Hafif müzik eşliğinde yapıldığından müziğin iyileştirici özelliği ile birleştiğinden daha verimli olmaktadır. Kelime anlamı olarak yüce güce karşılık gelmektedir.
Ben bu sporu nasıl yaparım diye araştırdığınızda ülkemizde de bu konuda uzmanlaşmış bir kaç hoca mevcut, internette araştırıldığında kolayca karşınıza çıkacaktır. Ama hocaya gerek yok ,evde yapayım derseniz de internette başlangıçtan başlayabilecek şekilde bir sürü video'ya ulaşmak mümkün.

Hem spor yapayım hem mental sağlığımı korumalıyım derseniz severek yapacağınıza inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇEKİLİŞ SONUCU

  ÇEKİLİŞ SONUCU Merhaba çekilişleri sonucunu yoğunluk sebebiyle biraz geç açıklıyorum umarım yeni yıl sizlere uğurlu gelir. Çekiliş sonucu ...