Reklam

4 Ocak 2018 Perşembe

AVUSTURALYA GÜNLÜKLERİ-SİDNEY



Merhaba bu yazımda farklı bir konuyla karşınızdayım. Avusturalya’ya gelmek isteyen kişilere yardımcı olmak için bu yazı dizisini yazma gereğini duydum. Bana özelden gelen sorulara da zamanla cevap vermeye çalışacağım. 
2017-Sidney-Ç.A.



Öncelikle Avusturalya’nın en belirgin özelliklerinden ve nasıl adapte olabileceğinizden bahsetmek istiyorum. Ben su an Sidney’de (Sydney) bulunuyorum ve açıkçası gördüğüm kadarıyla Avusturalyali’dan daha çok Asyalı insanlar var ve  inanılmaz kültür çeşitliliği mevcut. Avrupa'da bazen yasadığım ırkçi  hareketlerle burada hiç karşılaşmadım. Çok rahatlıkla her yerde kimliğinizi soyleyebilirsiniz. Sadece çekik gözlü olup aslen aussie(avusturalyaliyim) diyenlerden hazzetmiyorlar. Türklere karşı tavırları gayet olumlu ve anzak anma yerlerinde Atatürk’ün sözü ile karşilaşabilirsiniz.

 İkinci en belirgin özelliği ise Türkiye’ye göre çok pahalı eğer çalışamazsanız bir sure sonra can sıkıcı hale gelebiliyor gerçi bazı yerleri bilirseniz alışmanız kısa sürüyor.
İlk 1 ay içerisinde bu mekanları bilmediğim için çok zorlandım ama su an hem çalıştığım için hem de yeterince adapte olabildiğim için rahat ve eğlenceli bir yaşam sürüyorum.

 Avusturalya ile ilgili bir çok yazı bulunmakta ama ben bunlardan biraz daha farklı güncel yazılar yazmaya çalışacağım . Yazılarımı yazarken daha gerçekçi ve size daha faydalı olacak şekilde yazmaya özen göstereceğim. Yani yazarım bazı ingilizce eğitimi veren kursların tanıtımı gibi olmayacak hatta dil eğitimi ile ilgili bir kaç şey yazmayı düşünüyorum.

2017-Sidney.Ç.A.
Bu yazımı burada sonlandırırken hemen gelmeyi düşünüyorsanız ilk yapacağınız şey ehliyetinizi yenilemek olsun, Kimlik değil ama ehliyet her yerde neredeyse pasaport kadar geçerli. Pasaport gerektiren kurslar vs. var oralarda pasaportunuzu yanınıza almayı unutmayın. O kurslardan da ilerdeki yazılarımda bahsedeceğim. Diğer yazılarda görüşmek üzere hoşça kalın.
2017-Sidney-Ç.A.

NOT: Avusturalya Yazıları Çağlar Aslan tarafından hazırlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇEKİLİŞ SONUCU

  ÇEKİLİŞ SONUCU Merhaba çekilişleri sonucunu yoğunluk sebebiyle biraz geç açıklıyorum umarım yeni yıl sizlere uğurlu gelir. Çekiliş sonucu ...