Reklam

7 Temmuz 2015 Salı

COCA COLA YENİ RENKTE KUTULARLA PİYASADA

 COCA COLA YENİ RENKTE KUTULARLA PİYASADA


Coca Cola Renkli Kutuları


Son dönemlerde Türkiye piyasasında satışı düştüğü için Coca Cola sürekli yeni atılımlar peşinde. İsim yazan kutuların yerine yazın coşkusunu içeren rengarenk kutularla karşımızda. Turuncu, yeşil, pembe ve mor renkli kutular benim ratladıklarım. Daha fazlası varsa yakında ortaya çıkar. Mavi rengi kutusu olup olmadığını merak ediyorum mavi olsa bile Pepsinin rengine benzemeyeceği kesin.

Kutularla oynaması ne kadar satışına etkiliyordur tartışılır fakat içerik olarak Türkiye’ye kirazlı kola’yı getirse hiç fena olmaz. Gerçi rekabetten yana çok bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum. Zamanında reklam kampanyalarıyla çıkış yapan Kola Turka şu an için nerede? Tam olarak bilen yok sanırım.

Kirazlı Kola

Neden Türkiye’de Kirazlı Kola yok?
Avrupa’da kirazlı Coca Cola’nın yanında Vanilyalı Coca Cola da mevcut fakat ülkemizde maalesef yok. Bunun tam bir açıklamasını firma yapmıyor, dolaylı olarak daha Türkiye’ye getirmediğimiz bir sürü içecek çeşidimiz var deyip konuyu kapatıyor.

Vanilyalı Kola

Kola Turka Neden Bir anda Piyasadan Yok Oldu?
Kola Turka’yı bir anda uzun reklamlarla tanıdık fakat birkaç sene sonra sanki piyasadan silinmişcesine kayboldu. Ramazan boyunca bile reklam vermiyor. Açıklamalara göre firma Coca Cola’nın hemen gerisinde ikinci sıraya yerleşmişti ki, global bir şirket olmayı planlamıyoruz diyerek geri çekildiler. Farklı ve beklenmeyen bir durum, sırf Türk markası diye alan tanıdıklarım vardı. Tadını bile önemsemiyorlardı, bu kadar desteğe rağmen geri çekilmeleri düşündürücü.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇEKİLİŞ SONUCU

  ÇEKİLİŞ SONUCU Merhaba çekilişleri sonucunu yoğunluk sebebiyle biraz geç açıklıyorum umarım yeni yıl sizlere uğurlu gelir. Çekiliş sonucu ...