Reklam

18 Eylül 2016 Pazar

FEMİNİZM ÜZERİNE

Birçok insanın uzak durmayı tercih ettiği birçoklarının da yaşam felsefesi haline getirdiği feminizm hakkında az bilinenlere biraz değinmekte fayda olduğunu düşünmekteyim.

Feministler toplumsal eşitliğin önemi konusunda hemfikir olmalarına rağmen, bunu kullanma biçimleri konusunda ayrılmaktadırlar.Bunları üç ana başlıkta ayırdığımızda

1-Liberal Feminizm
2-Sosyalist Feminizm 
3-Radikal Feminizm olarak karşımıza çıkacaktır.

Liberal Feminizm,Bireylerin kendi becerilerini geliştirmekte ve ilgilerini sürdürmede özgür olmalarının gerektiği klasik liberal içerisinde oluşmaktadır.Liberal Feminizm, toplumumuzun temel işleyişini kabul etmekte ve kısmen eşit haklar yasa değişikliğine geçiş yolu ile kadınların hak ve olanaklarını genişletmek için uğraşmaktadır.Liberal feministler, tüm kadınlar için üreme özgürlüğünü de desteklemektedirler.
Bir toplumsal kurum olarak aileye saygı duymaktadırlar ancak çalışanlar aile bireyleri için geniş ölçüde anne baba izni ve çocuk bakımlarına ilişkin isteklerde bulunmaktadırlar.Liberal feminizm kadınların ortaklaşa değil bireysel çabalaması gerektiğini, bireysel başarının ardından toplumsal gelişmenin sağlayacağını savunmaktdır.

Sosyalist Feminizm, Sosyalist Feminizm Karl Marx Ve Friedrich Engel'in fikirlerinden doğmuştur. Bu inanıştan hareketle kapitalizm az sayıdaki erkeğin elindeki güç ve zenginliğe yoğunlaşarak , ataerkilliği güçlendirmektedir.Sosyalist feministler liberal feminizmin desteklediği yeniliklerin yeterli olmadığına inanmaktadır.Ev içi köleliği olan ev hanımlığı ancak toplumun yapısının değişmesi ile mümkün olabilecektir.Bu da ancak herkesin ihtiyaçlarını karşılamak için devlet merkezli ekonomiyi oluşturan sosyalist devrim yoluyla gerçekleşebilir.

Radikal Feminizm, Sosyalist feminizm gibi liberal feminizmi yetersiz bulmaktadır.Ataerkilliğin , toplum içerisinde sosyalist bir devrimin bile sonlandıramayacağı, derin bir şekilde kökleştiğine inanmaktadır.Toplumsal cinsiyet eşitliği amacına ulaşmak için toplumun , toplumsal cinsiyetin kendisine son vermek zorunda olduğu anlamına gelmektedir. Bu amacı başarmak için kadınların artık doğurmasına gerek kalmayacak yeni üretme teknolojilerinin oluşturulması gerektiğini savunur.

Temel Feminist Düşüncelerde (ortak düşünceler)

Beş genel ilkeye dayanır.Bunlar,

1-Eşitliği sağlamak için çalışmak, eyleme dökmek
2-İnsanın seçeneğini genişletmek,Kadınların ekonomik , kültürel olarak gelişmesini sağlamak,
3-Toplumsal cinsiyet tabakalaşmasını yok etmek,
4-Cinsel şiddete son vermek, 
5-Cinsel özgürlüğü teşvik etmek'tir.

Yaralandığım kaynaklar, David M. Newman-Sosyoloji
John j. Macionis - Sosyoloji

15 Eylül 2016 Perşembe

CHİOS- SAKIZ ADASINDAN ELİMİZDE KALANLAR




Pirgi,Eylül 2016
Merhaba bu yazımda size yanı başımızdaki Yunanista'nın sempatik adalarından birinini daha yani Sakız Adasını tanıtacağım,Gelir gelmez hiç bir şeyi atlamadan sizinle paylaşmak istedim.

Yunan Adalarına bayram tatillerinde gitmeyi tercih ediyorum.Hem sakin hem de tertemiz adalarda 3-4 gün bile dinlenmenize yeterli oluyor.

Bir dönem Osmanlı hakimiyetinde olan ada 1912 yılında Yunanistan'a geçmiş.Bu yüzden burada Türk mutfağından oldukça fazla örnek görmeniz mümkün , bunlardan en ünlüsü Sakız Adasını adını aldığı damla sakızı, kahve, baklava, dolma. Sakıza Mastika deniyor. Oradan aldığım kahvenin tadına gelir gelmez baktım.Çok lezetli ve taze bir kahveyi 2 Euroya satın alabilirsiniz(100gr).Damla Sakınzınında aşağıda sağdaki kutusu 2 euro dan satın alabilirsiniz. Damla sakızı ile sakızlı muhallebiyi denedim gerçekten leziz oluyor.



Damla Sakızlı Kahve


Sakız Adasında Sakız yetiştirelen bölgeleri görmek istiyorsanız.Adanın güneyini ziyaret etmeniz gerekir.Ve buradaki en popüler ve en güzel fotoğrafları çekebileceğiniz köyü Pirgi, Adada dolaşmak için araç kiralayarak gerekebilir. Ada Chios'tan yani merkezden 20-25 dk mesefe uzaklıkta.Adada araç kiralama günlük 30-35 Euro civarında değişiyor.



Pirgi,Eylül 2016



Pirgi'ye giderken yol üzerinde bulunan Sakız Müzesini ziyaret etmenizi öneririm.Müzede Sakızın hem tarihini hem önemini hem de üretimini öğrenebilirsiniz.
Damla Sakızı Avrupalı gezginler sayesinde M.S. 10.Yüzyılda dünyaca ün kazanmıştır.Düzenli olarak kullanımı 14.Yüzyılda adayı işgal eden Cenovalılar'ın kurdukları Maonas adlı birlikte satışını tekelinde tuttuklarında gerçekleşti.
Sakız Adası Sakız ağacının bir türünün meyvesi olan damla sakızı üretiminde dünya çapında ayrıcalığa sahiptir.Sakız ağacı başka  yerlerde de dikilmektedir.ancak sadece adanın güney kısmında bulunan ağacın gövdesine atılan çiziklerden damlar.










Sokaklarında çok güzel desenlerle bezeli evler bununan Pirgi'de alışveriş Chios'tan çok daha uzuz o yüzden bence alışveriş yapmak için buraya gitmeyi bekleyin.







Bütün Yunan Adalarında olduğu gibi burası'da bir kedi cenneti durumunda, Kedi severlere duyrulur.Ben adanın güneyine yakında bulunan Karfa'da kaldım,Sahilinin berraklığı, kumsalının deniz olması nedeni ile genelde Türk aileler burada kalmayı tercih ediyor.Bu yüzden bu bölge oldukça fazla Taverna ve kafeye  sahip, Fiyatları oldukça uygun, Ekonomik krizden etkilenen halk yazın geçimini sağlamak için adalarda çalışıyor. İnsanlar oldukça sıcak ve sizinle Türkçe konuşuyor. Hatta Tavernalarında hem Türkçe hem de Yunanca şarkılar söyleniyor. Denizi gerçekten o kadar berrak ki hayran kalınacak kadar temiz.Sahilden boyunuzu geçen alana ulaşmak için biraz mesafe katetmeniz gerekse de suyun temizliği ve hissettirdiği güzellik için gitmeye gerçekten değer.








İyi Eğlenceler,






1 Eylül 2016 Perşembe

ÇİN'E YOLCULUK

Merhaba, Bu yazımda size anlatmakta gecikmiş olduğum bir seyahatimden bahsedeceğim. Mart ayında Çin'in Pekin şehrine gitme şansını yakaladım.Aranızda Çin'e gitmeyi düşünenler varsa yararı olacağına düşünüyorum. Öncelikle Çin'de hoşunuza gitmeyecek bazı özellikten bahsetmeliyim.Çin'de Facebook Twitter vb. uygulamalar yasak, telefonu elinden düşüremeyenlerdenseniz bundan pek hoşlanmayacağınız kesin.Pekin çok gelişmiş bir şehir olduğundan her yer de alışverişi merkezi var.Ve bu alışveriş merkezleri düşündüğünüz kadar ucuz değil. Turistik bazı alışveriş merkezlerinde pazarlık yapmanız gerekebilir hatta bu konuda yeterince başarılı olursanız 1200 yuanlık bir malı 600 yuan'a alabilirsiniz.Ciddi fiyat farklılıkları karşınıza çıkabilir.


Hello ,in this article I will talk about my delayed a trip to China .I went to Beijing in China in March.if somebody want go tı china I think would be of interest . First, ı want talk about you will not like some of the features in China..China ban Facebook Twitter.İn city hosting shopping . they aren't cheap as you think these shopping centers. You may need to do some bargain shopping in the tourist enough even if you're successful in this regard may be 1200 yuan to 600 yuan commodity against .The price differences.


 Eski tip binaların olduğu yerler de mevcut olmasına rağmen doğunun bir parça gizemini kaybettiği bir yer Pekin. Tabi bunun yanında bir çok güzel yanı da var.Çin yemeği seviyorsanız oldukça ucuz yemek yiyebilirsiniz.Otel fiyatları Türkiye'den ucuz değil.Çin Havayolu şirketleri ile uçmak isterseniz ulaşımınız da çok pahalı olmayacaktır.Türkiye'den firmaların aktarmasız uçuşları da mümkün. Çin'e gidip görmedim denmeyecek yerlerden sizinde aklınıza Çin Seddi geliyordur eminim.


An old-style building where the loss of a part of the mystery of eastern Beijing , although the current location. Of course, if you love a nice addition in the city.besides the food is pretty cheap food prices.If you want to fly with the airline it is cheap. There is direct flights from Turkey. . I have not seen the count go to China and I am sure you will not be called a place in the Great Wall of China is coming to your mind .


 Çin seddi'nin bir kısmını Pekinden ziyaret etmeniz mümkün.Eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olan Çin seddi'ne gitmek için şehrin her yerinden turlar mevcut.
Great Wall of China from Beijing to available tours around the city.
Türkçe adı Yasak Şehir olan alan saray Pekin'in tam ortasında yer alıyor. Ming Hanedanı'ndan Çing Handanı'nın sonuna kadar kullanılmış Çin İmparatorluk sarayı olan saray 1406-1420 yıllarında inşa edilmiş. 1987 yılında Dünya Kültür Mirası Listesi'ne eklenmiş.
Forbiden City şehrin merkezinde Müzenin tam karşısında yer almaktadır. Ve buraya ulaşmak oldukça kolaydır.







Jingshan Park'ta Yasak Şehrin tam karşısında bulunan yeşillikleri ve yapılarının güzelliği ile mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

You must see Jingshan Park in in front of Forbiden City.
    




Çok uzun bir yolculuktan sonra eminim Çin'e gittiğinize değecektir.
I'm sure it will be great.

İyi yolculuklar.
Good Holidays.












ÇEKİLİŞ SONUCU

  ÇEKİLİŞ SONUCU Merhaba çekilişleri sonucunu yoğunluk sebebiyle biraz geç açıklıyorum umarım yeni yıl sizlere uğurlu gelir. Çekiliş sonucu ...