Reklam

18 Şubat 2017 Cumartesi

ŞEKER HAMURUNDAN PASTALAR YAPMAK

Merhaba, bu yazımda sizlere sevdiğim bir arkadaşımın işi olması nedeni ile ilgilimi çekmeye başlayan ve artık yemekten de izlemekten de zevk aldığım şeker hamurundan yapılan pastalardan bahsedeceğim.
Şeker Hamuru (Fransızca Fondant deniyormuş kendisine) pastaları , kekleri ,düğün pastalarını kaplamak ya da dolgu malzemesi olarak kullanmak için genellikle pudra şekeri ve sudan yapılan hamurdur.Pudra şekeri ve su karışımını  112-115 derece de ısıttıktan sonra,bir miktar soğumaya bırakılır ve hızlıca karıştırılarak hazırlanır. Profesyonel olarak hazırlananlarda başka kıvam verici maddelerde kullanılır.



Bazı sitelerde Şeker Hamuru başlangıç seti , hazır şeker hamuru bulmak mümkün olabiliyor.Hatta bazı firmalar şeker hamurunu 10-TL civarında bir ücret ile hazır şekilde satıyorlar.
araştırmalarım sonucunda özellikle İstanbul'dakiler Eminönün'de bulunan Mısır Çarşısı'ndan şeker hamuru ve kalıp malzemeleri bulabilirler.
Şeker Hamuru ile sevgili kurabiyeleri, doğum günü pastaları hazırlayabilirsiniz.Çok eğlenceli bir deneyim olacağı kesin.Fakat gerçekten güzel olmasını istediğiniz parti ya da doğum günü eğlencesi hazırlamayı düşünüyorsanız profesyonel olarak bu iş ile ilgilenen kişilerle iletişime geçmenizi öneririm.Ben buradan size tamamı arkadaşıma ait olan pastaları paylaşacağım belki sizin için güzel bir fikir olur.
Afiyet Olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇEKİLİŞ SONUCU

  ÇEKİLİŞ SONUCU Merhaba çekilişleri sonucunu yoğunluk sebebiyle biraz geç açıklıyorum umarım yeni yıl sizlere uğurlu gelir. Çekiliş sonucu ...