Reklam

3 Eylül 2017 Pazar

ANKARADAN SIKILANLAR İÇİN ALTARNATİFLER-4



MUHTEŞEM KAPADOKYA
Bence Ankara'dan uzaklaşıp tarihe yaklaşmak isterseniz mutlaka gideceğiniz yer Kapadokya olur.
Çok bilinmese de Kayseri Niğde ve Nevşehir'in toplamına Kapadokya diyoruz. Bu bölgelerin ikisinde yaşamış biri olarak benimde en çok sevdiğim kısmı tabi ki Nevşehir kısmı yani Avanos, Ürgüp ve Göreme. Aksaray'ın Niğde'den ayrılması ile bu şehri de Kapadokya'nın 4. şehri olarak saymalıyız.


09.2017-Göreme

Ankara'dan yola çıkarsak ilk karşımıza çıkacak güzellik tabi ki Tuz gölü olacak kışın ayrı yazın ayrı güzeldir bu bölge. ilkbaharda giderek ayağınızı tuzlu suya sokabilirsiniz ya da sonbaharda giderek tuzun üzerinde yürüyebilirsiniz.Bu bembeyaz alanı mutlaka görmeniz gerekir.
2017-Tuz Gölü


Sonrasında Aksaray yolunu takip ederek Ihlara Vadisine ulaşabilirsiniz.Yeşilliğe ve huzura doyacağınız bu alanda oturup ırmak kenarında çayınızı için bence hayattan uzaklaşmak için gerçekten muhteşem.
Hafta sonu kafanızı dinlemek için günübirlik bile gidebilirsiniz.



2017-Ihlara Vadisi


Gelelim benim favori üçlümden biri olan Avanos'a ,buradaki insanlar geçimlerini çanak ve çömlek yapımından karşılıyorlar. Avanos'un her tarafında bunları sanat eserine dönüştürmüş dükkanlar mevcut.Herhangi birine girerek burada çömlek yapımını görebilirsiniz.Avanos'un en güzel manzarası tabi Kızılırmak içinde bulunan ördek ve kuğular , Kuğulu Parkı biraz kıskandırabilir. Söğüt ağaçları ile bezeli Irmağın yanında çay içmek insanı yaşama bağlayabilir.

2017-Avanos


Ürgüp ise  Kapadokya'yı kapadokya yapan peribacaları ile bezeli bölgelerin en güzeli, At çiftlikleri güzel kafeleri ile Türkiye'de olduğunuzu çok anlayamadığınız bir bölge . Ürgüp'te bulunan Açık hava müzesi tarih için önemli bir alan Hristiyanlığın yayılması için kullanılmış bir bölge,8 adet kilise bulunan alanda önemli bulunan kişilerin adları bu kiliselere verilmiş, Ve bunlardan iki tanesi iki kadın adına verilmiş. Bu kiliseler genelde gizli tutulduklarından gizli bölmeleri fazlaca yer kaplıyor. 2.Murad zamanında Osmanlı Padişahının hoşgörüsü nedeni ile kilisenin içerisindeki Fresklere onun resmini de yapmış olduklarını görebiliyoruz.
2017-Ürgüp


Bu bölgenin toprağının verimli olması ve buradaki halkın savaşçı olmaması nedeni ile çok fazla saldırıya açık kaldıklarından çok fazla yeraltı şehri inşa etmişler. Evleri ilk mutfak ,altında ahır, altında dinlenme odaları şeklinde dizayn etmişler ve günde sadece bir kez bu da akşam olacak şekilde yemek yapmışlar.
2017-Göreme

Gelelim Göremeye, Ülkenin en güzel turizm gelirlerinden olan balonculuk bu alanda yapılmakta.Her sabah 2 sefer şeklinde yapılan bu balon turları saat 5 civarında başlamakta , her gün yaklaşık 100 adet balon aynı anda havalanmakta, Avrupa'nın bu konuda en büyüğü olan Avusturya'da yılda bir kere düzenlenen bir etkinlikte sadece 40 balonun kalkışına izin verilmektedir. Biraz pahalı olasa da hayatta bir kez yaşanacak bu tecrübeyi hepinize öneriyorum. Firmadan firmaya değişen bu fiyatlar ortalama 100-$.
2017-Göreme

2017-Göreme

2017-Göreme
2017-Kapadokya
Ben hem yazın hem kışın kapadokya da gezme fırsatı buldum, ikisininde tadı çok farklı, Kış Uykusu Film'ini izlediyseniz ne demek istediğimi bilirsiniz.

İyi Eğlenceler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇEKİLİŞ SONUCU

  ÇEKİLİŞ SONUCU Merhaba çekilişleri sonucunu yoğunluk sebebiyle biraz geç açıklıyorum umarım yeni yıl sizlere uğurlu gelir. Çekiliş sonucu ...