Reklam

17 Haziran 2019 Pazartesi

Londra'yı Beraber Gezelim 1


Merhaba, o kadar vizeden bahsettik , Londra'da neler yapılır biraz da bundan bahsedelim,
Londra bence en az 7 gün ayrılması gereken bir şehir, çok güzel müzeleri var ve girişleri de bedava .
Doğa ile o kadar içiçe olma şansı buluyorsunuz ki, gerçekten insanın gün için de neye ihtiyacı oluyorsa onları bulabileceği bir şehir. Bu yazımda daha çok fotoğraf paylaşmak istiyorum.

2019, Westminister Brige
Öncelikle tarihte bir önemi olmayan ama zamanla Londra'nın simgesi haline gelmiş Londe Eye'dan başlayabiliriz .Thames Nehri Kenarında Jubilee Gardens'da yer alan bu dönme dolap, şehrin her yerini görebilmeniz için tasarlanmış.Geceleri daha renkliolduğu için ben gece fotoğraflamayı tercih ettim. Londra'nın merkezinde bulunan yapıyı görmek oldukça kolay.Lonra'ya kadar gidip eşsiz müzeleri görmeden dönebilmek pek de kolay olmayacaktır.
Gidilmesi gereken müzelerin başında British Museum,National Historical Museum,
Science Museum ve V&M bulunmakta ve hepsi de ücretsiz.
British Museum'da dünya kültürlerinin bütün değerlerini bulabileceğiniz büyük ve güzel bir müze. Müzede çok sayıda mumya, ülkelerin geleneksel değerleri, mezar kalıntıları gibi tarihi eserler sergileniyor.

2019, British Museum


2019, British Museum



2019, British Museum



2019, British Museum



Mutlaka görülmesi gereken müzelerden biride National Historical Museum, burada canlıların oluşumundan günümüze kadar gelişimini görebilirsiniz. Ben özellikle okul çağındaki çocukların bu müzeleri görmeleri gerektiğini düşünüyorum. Müzenin uzmanlık alanı taksonomi yani canlıların sınıflandırılması. 10:00- 17:00 saatleri arasında ziyaretçileri kabul ediyor.

2019, NHM


2019.NHM






2019,NHM


Dünyanın en büyük süsleme sanatları ve tasarım müzesi Prens Albert ve Kreliçe Viktorya'nın isimlerinialmıştır. Her türlü sanatsal ürünü bulabileceğiniz müze V&A olarak kısaltılıyor. Tablo, heykel seramik, mobilya gibi her türlü tasarıma ulaşmak mümkün oluyor


2019,V&A Museum



2019,V&A Museum


Londra'da çok sayıda park ve gezilecek yer olduğundan, Diğer yerleri başka bir yazı ile anlatmak istedim,Müzeleri tanıma konusunda umarım az da olsa yardımım olmuştur.
İyi yolculuklar.


1 yorum:

  1. Tate Modern' i de mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederim. London Eye'dan çıkıldığında Thames nehri kıyısında Southbank'ta 15 dakikalık keyifli bir yürüyüş yaptığınızda karşınıza çıkacaktır

    YanıtlaSil

ÇEKİLİŞ SONUCU

  ÇEKİLİŞ SONUCU Merhaba çekilişleri sonucunu yoğunluk sebebiyle biraz geç açıklıyorum umarım yeni yıl sizlere uğurlu gelir. Çekiliş sonucu ...