Reklam

12 Ekim 2016 Çarşamba

ALTIN HESABI

Bu sıralar küçük yatırımcılar paralarını yatırabilecekleri alternatif kanallar aramaktalar. En çok sorulan sorulardan biri altın hesabı nasıl bir hesaptır sorusuna cevap vermenin bir çok kişinin içini rahatlatacağına inanıyorum.


Altın Hesabı bankaların TL alarak gram halinde hesapta para biriktirmeye yarayan bir birikim aracı, sizin altınlarınızı fiziki olarak götürüp aynı gram üzerinden değerini hesaplayan eksperlerin bulunduğu banka şubeleri de mevcut ( bunu şubeleri arayarak öğrenebilirsiniz) fakat genellikle küçük şubelerde ekspertiz bulunmadığından paranızı TL olarak götürüp gram altın alabiliyorsunuz.


Altının gramının alım ve satımı internet bankacılığı aracı ile de yapılabiliyor. Altının yükseleceğini düşünenler için güzel bir yatırım aracı tabi altın her zaman uzun vadede getiri sağlar. Kısa vadede zarar etmenizde olası. Sarraflara götürdüğünüz altının işçilik ve benzeri kesintilerle alım satımı arasında 10- 15 arasında değer kaybı olabiliyor bankalarda bu değer kaybı 0.5-TL ile 2-TL arasında değişebilir.


Bu günlerde değer kaybeden altının önümüzdeki dönemde seyri kestirilemez bu ekonomik koşullar , siyasi görüşlere göre değişir fakat daha önceki kazanç getirilerine bakılarak  uzun dönemde altın iyi bir yatırım aracı olmuştur.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇEKİLİŞ SONUCU

  ÇEKİLİŞ SONUCU Merhaba çekilişleri sonucunu yoğunluk sebebiyle biraz geç açıklıyorum umarım yeni yıl sizlere uğurlu gelir. Çekiliş sonucu ...