Reklam

9 Ekim 2016 Pazar

MOD TERAPİSİ - Diğer Yollardan Gitmek

İnsanların belirli dönmelerde başlarına gelen olaylardan etkilenmeleri ve hayatlarını bu olayların etkisi ile devam ettirmeleri doğal bir sonuçtur.Fakat bu olayların etkilerini hayatının sonuna kadar aynı alışkanlıklarla devam ettirmek zorunda olmadıklarının bilincinde olmaları gerekir. İstemediğiniz , rahatsız olduğunuz bir davranışı değiştirmek onu tanımlayarak gerçekleştirilebilir. Kitapta iki bölüme ayrılan Çocuk Modları ve yetişkin Modları kendinizi keşfetmeniz ve etkilendiğiniz şeylerin farkına varmanızı sağlıyor.

Çocuk Modları: Çocuk modlarında algılama ve davranışlar sıklıkla çocukçadır. Çok kuvvetli ve yoğun duygular yaşıyorsak ve bunlar sadece içinde bulunulan durumla açıklanamıyorsa, çocuk modları aktiftir.
Bu sıklıkla yakınlık veya otonomi gibi temel ihtiyaçlar karşılanmadığında olur. Çocuk modları üçe ayrılır bunlar; İncinmiş çocuk modu, Kızgın çocuk modu ve mutlu çocuk modudur.

Ebeveyn Modları ise; Uyum bozucu ebeveyn modları başarı, duygular ve ilişkiler hakkında abartılı isteklerde bulunur, talepkar ebeveyn modu ya da kişinin değerini düşüren cezalandırıcı ebeveyn modu içsel sesler ve mesajlar verirler.

Başa çıkma modları ise çoğunlukla insanların yaşamları boyunca geliştirdikleri davranış örüntüleridir. Kişi , bunları duygusal yük ve zor deneyimlerle başedebilmek için geliştirmişitir. Başa çıkmanın da üç şekli vardır.
Teslim olma, kaçınma ve aşırı telafidir.
Kendinizdeki bu modları tanırsak bunlarla başedebilmemiz kolaylaşacaktır.

Sizdeki bu kişilik özelliklerini farkedip onlarla başaçıkmanızı sağlayacak kitap gerçekten anlatımı ve örnekleri ile sizi etkileyecektir.



İyi okumalar,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇEKİLİŞ SONUCU

  ÇEKİLİŞ SONUCU Merhaba çekilişleri sonucunu yoğunluk sebebiyle biraz geç açıklıyorum umarım yeni yıl sizlere uğurlu gelir. Çekiliş sonucu ...